Hoe begroet je jouw gasten?

greeting guest bar restaurant hospitality dentheman24

Laten we het hebben over het begroeten van gasten. Er zijn veel manieren, dus kies een stijl die bij je bedrijf past, maar die ook goed voor je voelt. Je zult merken dat het veel gemakkelijker is om te glimlachen wanneer je werkt op een manier die je prettig vindt. Begroet gasten altijd wanneer je de eerste keer contact met hen hebt. Een vriendelijke groet en een glimlach volstaat.

Gasten begroeten maakt deel uit van de Gast Belevings Cyclus. Je kunt meer over deze cyclus te weten komen via deze blog.

Enkele tips en trucs die ik door de jaren heen heb geleerd, wil ik graag delen:

  • Oogcontact als je met ze praat
  • Gebruik van duidelijke woorden
  • Warme intonatie
  • Pas volume aan
  • Lichaamshouding
  • Vraag hen of ze een prettige reis hebben gemaakt naar jouw etablissement. Wees oprecht en vraag het niet zomaar, toon oprechte interesse.

Probeer namen te onthouden, maar wees discreet. Zorg ervoor dat je weet dat het ok is om ze bij naam aan te spreken. Ze kunnen bijvoorbeeld met andere mensen zijn die niet weten dat de persoon hier eerder is geweest. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat die zakenman die altijd met zijn vrouw komt lunchen, nu met een andere vrouw komt. En wat nou als blijkt dat dat zijn eigenlijke vrouw is…?

 

Verschillende scenario’s:

 

Persoonlijke opmerking:

Ik heb een groot aantal gasten gehad die het gevoel hadden dat ze belangrijker waren dan ik, het gevoel hadden dat ze de eigenaar waren, een slechte dag hadden of om welke andere reden dan ook vonden dat zij een bitch mochten zijn. Ik weet wel dat in veel gevallen eenvoudige, echte gastvrijheid vaak toch betoverend werkt.

We hebben allemaal onze goede en slechte dagen. Daarom is altijd glimlachen gewoon onmogelijk. Je kan echter heus wel jouw mooiste glimlach op je gezicht toveren wanneer mensen juw bar of restaurant binnenkomen en hallo zeggen. Het is oké als je het niet altijd meent. Dat is de echte uitdaging; jouw gast als familie of een goede vriend te verwelkomen op dagen dat je daar geen zin in hebt.

Ik weet 100% zeker dat als ik mezelf kan dwingen om het te doen, jij dat ook kan!

Gastvrije groet,

 

Den The Man

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn