Ambachtelijke cocktails

Iets ouds, iets nieuws … Iets geleend, iets blauws. Een rijmpje dat lijkt te zijn geschreven voor ambachtelijke cocktails. Het staat voor continuïteit, optimisme, geluk, puurheid en liefde.

‘Craft bartending’ in het algemeen is in opkomst. Ambachtelijke cocktails vormen daarom een ​​nieuwe trend. Naarmate de wereld meer om kwaliteit geeft en het geld heeft om dit te ondersteunen, worden ambachten opnieuw gerespecteerd.

In de wereld van cocktails betekent dit dat drankjes met grote zorg, verse producten en zelfgemaakte ingrediënten worden gemaakt.

Enkele voorbeelden van deze producten en ingrediënten:

  • Versgeperst sap
  • Kruiden van uit eigen tuin
  • Zelfgemaakte bitters
  • Zelfgemaakte siropen

Handgemaakte en lokale producten verschillen echt van massaproductie. Ze associëren zich met een gezonde levensstijl en een betere smaak. De andere kant is de kostenfactor. Zelf producten maken is vaak veel duurder dan het kopen van massaproducten maar als je er verantwoord mee omgaat kan het meevallen.

Als cocktails deel uitmaken van uw corebusiness en je kunt duurdere cocktails verkopen vanwege het extra werk dat u erin steekt, is het de moeite waard. Weinig bars hebben unieke producten en het feit dat jij ‘ambachtelijke cocktails’ wel kunt verkopen kan jou het voordeel geven waarnaar je op zoek bent.
Een andere bonus is het feit dat de meeste bartenders graag met deze producten werken en hun vak met trots tentoonstellen.

 

Persoonlijke opmerking:

Als bartender kun je natuurlijk thuis experimenteren en die voortgang bespreken op je werk. Begin met simpele dingen, zoals suikerwater of suikersiroop. Voeg jouw favoriete kruid of specerij toe aan een fles vodka. Misschien is het een ‘match made in heaven’.

Ik heb het gevoel dat flessen met handgeschreven etiketten een meerwaarde zijn in je bar. Het voelt als thuis en bovendien voel je de tijd, moeite en energie die erin zit. Ambachtelijke cocktails zijn iets moois.

 

Gastvrije groet,

 

 

Den The Man

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn