Black Monday

corona_gesloten_closed

#BlackMonday

De #BlackMonday in de horeca is volop gaande.
Er zijn protestacties in Den Haag op initiatief van het Horeca Gilde. De KHN komt al jaren met lege handen terug uit Den Haag helaas, dus waarom zou het nu anders zijn?

Sinds jaar en dag staan de salaris onderhandelingen voor de horeca CAO zo ongeveer onderaan elk boodschappenlijstje in Den Haag. Wij zijn de groep die tenslotte het minste klaagt en misschien wel het hardste werkt. Wij hebben fysiek zware beroepen maar de gedachte dat wij eerder zouden mogen stoppen dan de AOW-leeftijd wordt snel weggestopt.

Wij namelijk de horeca en die zijn van de categorie; ‘Niet lullen maar poetsen’ en pissen daarom vaak naast de pot.

Ik hoop van harte dat de acties van vandaag zullen zorgen voor meer steunmaatregelen, maar als ik de reacties lees van de gemiddelde Nederlander, hoeven we niet teveel te hopen.

Zo schrijft ene ‘MarkQQQ’:
“De horeca moet zich niet zo aanstellen. Overheid handelt naar eer en geweten en ik heb het gezien hoe het er in de horeca aan toe ging in de zomer. Als alle horeca nu open was geweest was de schade en het leed niet te overzien.”

En ook MAF1:
“Toch raar, als het tropisch warm is en de terrassen overvol zijn, hoort men de horeca niet.

Is het een natte zomer dan klagen de terrashouders omdat ze inkomsten missen. En nu de halve wereld aan het overleven is staan ze weer voor aan om geld te zeuren.
Risico van het vak, helaas maar jammer.
Zijn een heleboel Nederlanders welke nu in de problemen zitten, maar die hoort men niet.”


Alletwee opmerkingen die geen hout snijden en vooral roeptoeteren is. Er is geen bewijs dat het leed niet te overzien zou zijn geweest en risico van het vak toesnauwen als er een wereldwijde pandemie gaande is getuigd ook van weinig intelligentie.

Toch vrees ik dat het wel tekenend is voor de situatie in Nederland. De horeca als ondergewaardeerd en ondergeschoven kindje die het uiteindelijk zelf maar moet oplossen terwijl de overheid doet alsof ze het beste met de branche voor heeft.

Laten we allemaal hopen dat het deze keer wel zin heeft, meer dan die hoop hebben we tenslotte niet…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn