Wat hebben we tot nu toe geleerd van CoVid19?

wat doen we als corona voorbij is

Het oude handboek kan de deur uit

Het jaar 2020 ligt achter ons, maar wat hebben we tot nu toe nou geleerd hiervan? Wat moet er anders?

De meeste ondernemingsplannen zijn niet bestand tegen de nieuwe wereld. Wat wel duidelijk is geworden, is dat de hele gang van zaken in de horeca op de schop moet.


De klassieke manier van ons ambacht, het warme en knusse maakt plaats voor afstand en de constante drang naar desinfectie. Iedereen zal veel meer moeten nadenken over de hele klantreis; ‘hoe beleeft de gast het bezoek?’
De hele visie van een onderneming moet worden herzien. Kijk of jouw visie nog past in de veranderende context die CoVid19 zal achtergelaten.

Met betrekking tot de financien, verandert er ook het een en ander. De vaste kosten van een onderneming blijken nu ontzettend zwaar te wegen. Er is al een verschuiving gaande op de huurmarkt. Een huur die meebeweegt met de omzet is bijvoorbeeld zo’n trend.
Dat betekent dat de veste kosten voor huisvesting een vast percentage van de omzet zou worden. Zo zijn zowel huurder als verhuurder beter beschermd en is er meer zekerheid. 

Bedenk dus een goede strategie welke werkt voor jouw onderneming. Het is belangrijk om een plan achter de hand te hebben.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn