Hoe verwerk je een reservering met een app?

Het gebruik van een online website, systeem of app is in het algemeen een goed idee. Wanneer deze app is gemaakt om reserveringen te verwerken is het nog beter, want daar zijn we naar op zoek. Meestal zijn het de oudere medewerkers die problemen hebben met meer technologie op de vloer. Het gebruik van een app heeft een aantal echte voordelen waar je misschien niet aan gedacht had, kijk maar:

  • Het heeft al jouw benodigde invulvelden, dus geen excuses voor onvolledige reserveringen.
  • Je kunt alle informatie gebruiken door deze te exporteren naar andere software zodat het bedrijf (digitale) nieuwsbrieven kan versturen en kan achterhalen wie de klant werkelijk is.
  • Iedereen in het bedrijf kan bladeren en reserveringen bekijken, zodat ze alles weten wat ze moeten weten in een paar swipes op een smartphone of tablet.
  • Geen misverstanden meer door verdwenen stukjes papier en gekrabbelde briefjes.

Met de bovengenoemde voordelen komt het grootste nadeel:

  • Het opzetten van het online reserveringsbeheersysteem

Dit kost wat tijd als je niet technisch onderlegd bent. Veel bedrijven bieden echter de service om de app in te stellen, klaar voor het bedrijf om mee te werken.

Enkele andere kleine dingen om te overwegen of een app wel of niet zou werken voor uw bedrijf:

  • Het werkt het beste als alle medewerkers een smartphone hebben, zo kunnen ze thuis inloggen of tijdens het woon-werkverkeer. Dit bespaart tijd omdat ze dat niet ‘op de klok’ hoeven doen.
  • Je heeft in de zaak een desktop, laptop of tablet nodig. De meeste apps bieden de mogelijkheid om een ​​vooraf geïnstalleerde tablet te kopen wanneer je de app koopt.
  • Check de kosten van de app, is het een all-in prijs of betaal je per reservering?

Persoonlijke opmerking:

In plaats van hiërogliefen te schrijven, werken we tegenwoordig online. Ik was aanvankelijk sceptisch toen de eerste apps voor hospitality werden uitgevonden. Het moet rond 2010 zijn geweest. Dat waren behoorlijk slechte interfaces en een vreselijke lay-out. We hebben sindsdien een lange weg afgelegd.

Nu hebben we apps die zelfs automatisch tafelindeling voorstellen, aftersales per e-mail sturen en nog veel meer. Ik heb een app waarin ik alle functies heb opgenomen die volgens mij nodig zijn.

In een veld waar de meeste werknemers relatief jong zijn en het leven snel is, kan een horeca-professional niet meer zonder apps leven. Of het nu een messenger-app, roosters- of reserveringsmanager is, als je het eenmaal op de juiste manier hebt geïmplementeerd wordt het leven zoveel gemakkelijker!

 

Gastvrije groet,

 

 

Den The Man

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn