Kogel door de kerk

typical guest loner bar restaurant eenzaam typische gast dentheman24

De kogel is door de kerk

Het kleine beetje hoop, dat tegen beter weten in, nog bij sommige collega’s heerste is na vandaag verleden tijd. De horeca gaat dit jaar niet meer open. De besmettingen blijven stijgen ondanks dat de horeca gesloten is dus is het blijkbaar logisch om de horeca nog langer dicht te houden.

Er dook ineens wat onderzoek op dat stelde dat de besmettingen in de horeca te verwaarlozen valt. Toch blijft de horeca gesloten en mogen andere branches gewoon verdergaan. Ongetwijfeld komen er nog enkele hele drukke dagen deze maand voor de kerstinkopen en daaropvolgende kortingsacties in januari.

De acties als #BlackMonday en lobby van KHN zijn allemaal goed bedoeld, maar hoe kan het toch zo zijn dat ‘de horeca’ al maandenlang achter het net vist?

Een zwak debat met onze politieke leiders wellicht. Aan de argumenten kan het niet liggen dus dan blijft alleen over dat de iedereen ons wel snapt, maar wij gewoon niet belangrijk genoeg zijn. Wij hebben geen grote lobby om het MKB weer open te krijgen. De multinationals (met franchises) verdienen meer dan voorheen dus daar hoeft de gemiddelde horeca niets van te verwachten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn