5x Chocolade FunFact

25

5 Chocolade-facts die je nog niet wist!

Chocolade is misschien wel het meest geliefde product ter wereld.
Natuurlijk zijn er allerlei leuke weetjes over chocolade te vertellen.

Ik verzamelde mijn top 5!

 

  1. Chocoladedagen op de kalender

Naast de traditionele feestdagen waarbij de chocolade rijkelijk vloeit, zijn er nog zat andere gelegenheden om chocolade te eten en een goed excuus te hebben.
7 Juli bijvoorbeeld is ‘Chocolade Dag’, als eerbetoon naar de dag waarop chocolade voor het eerst naar Europa werd gebracht.
Verder is er een Melk Chocolade Dag op 13 september en een Donkere Chocolade met Amandel-Dag op 7 november.

  1. Witte chocolade is geen chocolade

Technisch gezien klopt dit! Witte chocolade bevat namelijk geen vaste cacao-bestanddelen. Dit maakt melk of pure chocolade zo kenmerkend.
Maar helemaal zonder cacaobonen is ook witte chocolade niet. Deze chocolade wordt namelijk gemaakt van cacao-boter, een vetstof uit de cacaoboon. Dat zorgt bijvoorbeeld dat witte chocolade makkelijk smelt in de mond.

  1. Niet voor huisdieren

Jouw hond of kat kan niet goed tegen chocolade en krijgt hiervan last in de vorm van maagklachten. Het positieve hiervan is dat er dus meer voor jou is.

  1. Europa houdt van chocolade

Europeanen eten graag chocolade. Zoveel zelfs dat Europa verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de totale chocoladeconsumptie ter wereld.

  1. Er zijn 5 soorten chocolade

Iedereen kent de pure, melk en witte chocolade. Maar er is ook de minder bekende ‘blonde chocolade’. Dit is een chocolade van gekaramelliseerde cacaoboter en daarmee zoeter maar ook smaakvoller dan gewone witte chocolade.
Tot slot bestaat er ook rode chocolade. Deze wordt gemaakt van ongefermenteerde cacaobonen die van nature een rood-roze kleur hebben. De smaak heeft iets weg van rood fruit en is wat zurig.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn