Burger King gaat contactloos na Corona

Burgerking nieuwe stijl corona nieuw logo contactloos

De eerste re-branding in 20 jaar

Bijna 70 jaar na het openen van de eerste Burger King ooit, werd afgelopen week gemeld dat het merk in 2021 de uitstraling aanpast.
Het moet meer gaan om de ‘eetbeleving’. De veranderingen zien we bijvoorbeeld in personeelskleding, nieuw logo, winkeldesign en de verpakkingen.

In Nederland is het nog niet zo ver maar verwacht wordt wel dat de re-branding in de aankomende jaren ook hier wordt uitgerold. De nieuwe stijl is fris, modern en zorgt ervoor dat Burger King klaar is voor de toekomst.

“Ontwerp en design is een essentiële tool die wij gebruiken voor communicatie over wie wij zijn en wat we belangrijk vinden. Het speelt een grote rol in het verlangen naar ons eten en de gast een maximale beleving te geven.” Zo vertelt Raphael Abreu, head of design bij Burger King’s moederbedrijf; Restaurant Brands International.

Met de nieuwe stijl wilt Burger King laten weten dat ze nog meer de slogan willen benadrukken: ‘Have it your way’. Verse en eerlijke ingrediënten, plant-based vegan items en meer digitale communicatie in de winkels zelf.

Al in Oktober 2020 haalde Burger King in Amerika alle toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen uit de ‘Whopper’, in een poging alle toevoegingen te verwijderen uit menu-items. Toentertijd stelde het bedrijf in Amerika 85% van menu vrij te hebben van toevoegingen.

Het nieuwe ‘Restaurant of Tomorrow’ prototype staat gepland voor later dit jaar in Miami. Het heeft de keuken op een aparte verdieping, inclusief lopende band. Een drive-thru met 3 rijbanen, nieuwe digitale borden en is 100% contactloos. Hiermee loopt Burger King dus vooruit op de periode na CoVid.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn